Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tai muuta asiaa niin mielellämme vastaamme.

Sähköposti

Puhelinnumero

+358 6 478 3312

Osoite

Södra vägen 4, 66600 Vöyri, Suomi Finland

Yritysosto scansolo2 800x533

Vöyriläinen Oy Scansolo Ab osti Esko Group Oy:n 30.3.2021. Tervajoella sijaitseva Esko Group jatkaa toimintaansa normaalisti Scansolon tytäryhtiönä ja sen henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä. Muutos ei vaadi toimenpiteitä Scansolon tai Esko Groupin asiakkailta.

Oy Scansolo Ab on 29 vuotta toiminut koneistusalihankintaa tarjoava yritys, jonka asiakkaina on isoja kansainvälisiä yrityksiä. Esko Group Oy tekee suunnittelupalveluita ja CNC-koneistusta energia- ja teknologiateollisuuden tarpeisiin. Yrityskaupan jälkeen Scansolon omistus säilyy edelleen 100-prosenttisesti Teija Bergendahlilla.

Scansolo ja Esko Group ovat tehneet yhteistyötä jo useita vuosia. Scansolon toimitusjohtaja Markku Rinnasto kertoo, että yrityskaupalla Scansolo saa lisää osaamista ja uusia asiakkuuksia eri teollisuudenaloilta.

– Yrityskauppa kehittää Scansoloa merkittävästi. Olemme aikaisemmin ostaneet suunnittelupalveluita ja alihankintatöitä Esko Groupilta, mutta nyt suunnittelupalvelu ja CAM-ohjelmointi saadaan saman talon sisälle. Tulevaisuudessa yritykset on tarkoitus fuusioida yhdeksi yritykseksi.


Yrityskauppa vie eteenpäin myös Esko Groupin toimintaa. Tuotannon resurssit nelinkertaistuvat ja Scansolon monipuolisen konekannan ansiosta asiakkaille voidaan tarjota laajempia palveluja, kuten suurien pyörähdyskappaleiden sorvausta. Ison omistajan myötä myös investointeihin on taloudellisia resursseja.

Esko Groupin entinen yrittäjä, kehitys- ja valmistuspäällikkönä jatkava Vesa Esko kertoo, että yrityskauppa näkyy asiakaspalvelun paranemisena. Esko Groupin asiakkaat voivat olla jatkossakin yhteydessä häneen.


– Hallinnolliset työt siirtyvät Markulle ja Teijalle, joten minulle vapautuu aikaa siihen, mitä parhaiten osaan. Tästä lähtien vastaan asiakaspalvelusta ja asiakastoimituksista aina suunnittelusta valmistukseen asti. Aiomme myös yhtenäistää toimittajaverkostoa.

Rinnasto on ollut tyytyväinen erityisesti Esko Groupin suunnitteluosaamiseen ja näkee siinä kasvun mahdollisuuden. Rinnasto haluaa kuulla myös asiakkaiden näkemyksiä siitä, millaisiin koneisiin Scansolon kannattaa tulevaisuudessa investoida.


– Keskustelen mielelläni asiakkaiden kanssa investointitarpeista, sillä Scansolo haluaa kehittyä yhdessä sekä nykyisten että uusien asiakkaiden kanssa.


Oy Scansolo Ab työllistää 17 henkilöä, ja sen liikevaihto oli vuonna 2020 n. 3,2 miljoonaa euroa. Esko Group työllistää kaksi vakituista ja kaksi osa-aikaista työntekijää. Yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli 377 000 euroa.


Lisätietoja:

Markku Rinnasto

Toimitusjohtaja

050 379 7375

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Henkilökuntamme

​Olli Ojanen
​Olli Ojanen Tuotantopäällikkö
Puhelin +358 50 - 595 7391

Sähköposti olli.ojanen@scansolo.fi

Markku Rinnasto
Markku Rinnasto Toimitusjohtaja
Puhelin +358 50 - 379 7375

Sähköposti markku.rinnasto@scansolo.fi

Teija Bergendahl
Teija Bergendahl Hallituksen puheenjohtaja
Puhelin +358 40 – 587 9690

Sähköposti teija.bergendahl@scansolo.fi

Antti Rintala
Antti Rintala Ostaja
Puhelin +358 44 747 2510

Sähköposti antti.rintala@scansolo.fi